2019. július 22., hétfő

Énekkarok testvérkapcsolata a nemzeti összetartozás jegyében


2019. május 22-26. között a székelyudvarhelyi Benedek Elek Pedagógiai Líceum Pitypalatty Gyermekkara először lépte át az országhatárt, és meglátogatta a hajdúdorogi testvérkórusait, a Szent Bazil Görögkatolikus Oktatási Központ Csengettyű és Mécses Énekkarokat. A  kirándulás a BGA Zrt támogatásával valósult meg
A kapcsolat tavaly kezdődött a két intézmény, és az intézményekben működő kórusok között, amikor a hajdúdorogiak voltak vendégségben iskolánknál.
Idén 37 kórustaggal és az iskola 7 pedagógusával tettünk eleget a visszahívásnak, és csodálatos élményekkel, sok hasznos tapasztalattal tértünk haza. A tanulók mindegyike hajdúdorogi családoknál lakott a látogatás ideje alatt, amely során személyes barátságok alakultak nemcsak a gyerekek között, hanem családjaik között is. Minden tanulót leírhatatlan szeretettel, lelkesen fogadtak a vendéglátó családok.
Az iskolában számos közös programon vehettünk részt, órákat látogattunk, megismertük az intézményt, a várost, meglátogattuk a könyvtárat, ahol közös tevékenységeken vettünk részt, eleget tettünk a polgármester úr meghívásának, és a helyi Polgármesteri Hivatal dísztermében találkozhattunk vele.
Kirándultunk Máriapócsra, ott megtekintettük a híres zarándokhely Mária-ikonját, ellátogattunk Debrecenbe, körbejártuk a városközpontot, és tartalmas délelőttöt töltöttünk a híres debreceni Református Kollégiumban.
Részt vettünk a hajdúdorogi Kis éji Zene kórushangversenyen, szép, sikeres koncertet adtunk, és vendéglátóinkkal közösen énekeltünk a helyi görögkatolikus székesegyházban is.
Felejthetetlen volt a Hajdúdorogon töltött néhány nap, könnyes szemmel ültünk autóbuszra, mert búcsúznunk kellett azoktól a vendéglátóinktól, akik családtagként fogadtak otthonaikba bennünket.
Bízunk benne, hogy jövőre Székelyudvarhelyen találkozhatunk.
A Pitypalatty Gyermekkar minden tagjának köszönjük a példás magatartást, a fegyelmezettséget, a koncerten való csodaszép éneklést.
Nagyon büszkék vagyunk rátok!
  Cecília és Klári tanító nénik
https://bgazrt.hu/wp-content/uploads/2019/05/megvalosult_a_magyar_kormany_tamogatasaval_bga_alap.jpg

Képek:





 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.