2018. november 1., csütörtök

VI.REGIONÁLIS SZIMPÓZIUM

Hatalmas érdeklődésnek örvendett az október 31-én, hatodik alkalommal megszervezett regionális szimpózium. Nem csoda, ugyanis ez alkalommal a mindig aktuális téma, "A román nyelv hatékony tanítása-tanulásá"-val kapcsolatos előadásokat hallgathattak meg az erre kíváncsi pedagógusok és pedagógusjelöltek is.
Az idei szimpózium, az előadásokat tekintve rendhagyónak számít, ugyanis az előző alkalmaktól eltérően, ebben a kiadásában a rendezvénynek nem a dolgozataikat mutatták be a pedagógusok, hanem meghívott előadóink voltak.
A témánk többrétű aktualitása miatt úgy gondoltuk, nagyon hasznos lesz mindannyiunk számára olyan kollégákat meghívni előadóknak, akik nem csupán a mindennapi munkájuk részeként foglalkoznak a román nyelv oktatásával, hanem körünkben szaktekintélynek tekinthetők. Ezzel a plusszal próbáltuk még színvonalasabbá tenni a VI. szimpóziumot, és még egyszer köszönjük előadóinknak eddigi törekvéseiket, hasznos előadásaikat.
Mi hisszük, hogy a magyar tanítók közös mottója iskolánk névadójának, Benedek Eleknek a gondolata, miszerint „az állam nyelvét meg kell tanulni, édesanyánk nyelvét nem szabad elfelejteni”. Ezért munkálkodunk a gyerekekkel nap mint nap, és a tanítók lelkiismeretes és hozzáértő ténykedéseit bizonyítja az a sok hasznos ötlet, amit az idei szimpóziumra küldtek a témában.
Október 14-éig lehetett dolgozatokkal benevezni: 61 pedagógus 42 dolgozattal jelentkezett. Ezeket a dolgozatokat egy elektronikus kiadványban meg is jelentettük.
Mintegy 500-ra tehető azon személyek száma, akik jelenlétükkel megtisztelték rendezvényünket, és reményeink szerint rengeteg elméleti tanáccsal és hasznos gyakorlati ötlettel távoztak.
Partnereink voltak:
Apáczai Csere János Pedagógusok Háza
Hargita megye Tanfelügyelősége
Rendezvényünk fő támogatója ez alkalommal is Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala volt.
Köszönetet mondunk további támogatóinknak is:
Frieske Pan pékség
Rip-Rop pékség
Alcalinia-Distribution Srl

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.