2018. június 22., péntek

Fuss neki! 2017


A Székelyudvarhelyi KözösségiAlapítvány Fuss neki! rendezvényén szerzett összeget az Elek Apó Unokái Egyesület a Benedek Elek Pedagógiai Líceum területrendezésére gyűjtötte.
Nagy erőkkel zajlottak az előkészületek, szülők és diákok együtt kalákáztak azon a térrészen, ahol szerettük volna kialakítani a szabadban oktatás körülményeit. 

 
 Ezt követően a terület lapos részét térkövezték, majd az öreg fák alatt igazi szabadtéri tantermet hoztunk létre, ahol 40 ülőhelyet alakítottunk ki farönkökből. 

             






A földes talajt fűmaggal szórtuk be, hogy szép pázsit legyen idővel, a térkövezett részre iskolánk rajztanárának vezetésével a középiskolás diákok iránytűt, ugróiskolát, labirintust, ügyességi pályát festettek.


Nagy megvalósítás ez számunkra, és példás összefogás is egyben, hiszen akinek szívügye volt az eddig használhatatlan terület, szabadidejében önkénteskedett, kalákázott, segített ahol csak tudott. 
Az így kialakított tér már mindenki számára belakható, szabadidős és tanórák helyszínévé vált, pihenő- tanuló- és szórakozóhely egyben. A gyerekek számára igen inspiráló környezet, nagyon sokrétű tevékenységre használható.
A futballkapuk, a színes udvar, a szabadtéri tanterem biztonságos, esztétikus, gazdagabb tevékenységi lehetőséget biztosít az iskola tanárainak és diákjainak megszervezni és eltölteni az oktatói munkát és a tanórák közötti szabad perceket.
Köszönjük a lehetőséget, a jókedvet, a munkát, a szórakozást, az együttlétet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.